De FIRST Lego League (FLL®) is een wedstrijd die jongeren tussen de 9 en 15 jaar uitdaagt om de maatschappelijke rol van techniek en technologie te onderzoeken aan de hand van verschillende opdrachten. De opdrachten worden elk jaar opgehangen aan een thema en gedefinieerd in de jaarlijks wisselende ‘Challenge’. De leerlingen werken in teams van maximaal tien deelnemers om de opdrachten zo goed mogelijk te vervullen en laten het resultaat zien tijdens regionale en nationale finales. De opdrachten zijn:
Ontwerp, bouw en programmeer een robot.
Het gaat bij de FLL om zowel de robot, als het ‘project’ (de challenge). Dus je hebt de robotwedstrijden en het project waar de leerlingen een oplossing bedenken voor een wereldwijd maatschappelijk thema. We hebben de laatste jaren steeds 3 FLL teams op onze school.
De kernwaarden zijn de hoekstenen van het FLL-programma. Ze behoren tot de fundamentele elementen die de FLL onderscheiden van andere programma’s van zijn soort. Door het omarmen van de kernwaarden, leren de deelnemers dat vriendschappelijke competitie en wederzijds voordeel niet op zichzelf staande doelstellingen zijn, en dat het helpen van een ander de basis is van teamwork.
- Wij zijn een team;
- Met hulp van onze coaches en mentoren doen wij het werk om oplossingen te vinden;
- We zijn ons ervan bewust dat onze coaches en mentoren niet alles weten. We leren samen;
- We respecteren het principe van een vriendschappelijke competitie;
- Wat we ontdekken is belangrijker dan wat we winnen;
- We delen onze ervaringen met anderen;
- We laten Gracious Professionalism™ (sportiviteit) zien in alles wat we doen;
- We hebben plezier!
Al 9 jaar doen een aantal eerste en tweede klassers van het LCL mee aan de FIRST Lego League en hebben onze leerlingen al flink wat bekers binnen gesleept.