Brainport school

Het Lorentz Casimir Lyceum is lid van het samenwerkingsverband Brainport Scholen.

De Brainport Scholen in de regio onderscheiden zich door hun bijzondere aandacht voor de volgende thema's in hun onderwijs: 21-e eeuwse vaardigheden, innovatief leren, samen werken, high tech, ondernemerschap, ontwerpen en ontwikkelen, ict en media, internationalisering, relatie met de omgeving (Brainportregio) en duurzaamheid.

Tijdens de toelatingsprocedure heeft het LCL zich gepresenteerd met tal van bijzondere onderwijsactiviteiten in en buiten het curriculum: Quest, 3D en Design, BrainSport excellentieprogramma, Business Class, Gyno, versterkt talenonderwijs Cambridge en Delf, excursies naar het buitenland, First Lego League en Tech Challenge en de Debatclub.

De toelatingscommissie van het samenwerkingsverband is van mening dat het LCL een uitstekende startpositie heeft als Brainport School vanwege de volgende sterke punten:

  • Brede integratie van vakken o.a. bij Quest
  • Ouderparticipatie bij onderwijs
  • Aanwezigheid van docent ontwikkelteams (DOT)
  • Internationale projecten en samenwerkingsverbanden
  • Visie op en beoordelingssystematiek van de 21-e eeuwse vaardigheden.

Wij zijn bijzonder trots dat we behoren tot de Brainport Scholen. Binnen het samenwerkingsverband kunnen we het LCL nog verder ontwikkelen als een school die midden in de maatschappij staat, volop verbindingen maakt met de wereld om haar heen en klaar is voor de toekomst!